NEWS

Austrija najbolja zemlja za solo putnike

Putovanje može nositi određene rizike u zavisnosti od destinacije ako putujete sami, zbog čega je važno voditi računa o sebi ili izabrati putni plan koji minimiriza potencijalne probleme. Ako planirate na neko solo putovanje, novo istraživanje otkriva vam najbolje destinacije za ovu avanturu.

Austrija je, tako, proglašena najboljom destinacijom za solo putnike zahvaljujući impresivnim ocjenama u pogledu bezbjednosti, kvaliteta života, zdravstvene zaštite i niskih stopa kriminala. Pored toga, zemlja nudi povoljan javni prevoz, sa prosječnom cijenom karte od 2,68 dolara.

Iako smještaj možda nije najpristupačniji, sa prosječnom cijenom od 160 dolara po noći, ukupni izvanredni atributi Austrije, poput visokog nivoa poznavanja engleskog jezika sa ocjenom od 616, stavljaju je na vrh liste za solo putnike.

Druga na listi je Danska, dok je na trećem mjestu Švajcarska. Četvrti se našao Singapur, a peta Finska.

Foto: Pixabay

Možda ti se također sviđa

NEWS

Kandidatski status BiH: Ruska invazija ili domaća politika?

Bosna i Hercegovina dobila je kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji. No, pitanje je zašto bi BiH dobila status
NEWS

Legendarni fudbaler Siniša Mihajlović preminuo: Hrabro se borio protiv strašne bolesti

Srpski trener i bivši nogometaš Siniša Mihajlović preminuo je u 53. godini u Rimu, javljaju italijanski mediji. Koliko je trajala