NEWS

Austrijska pokrajina daje do 421 euro bonusa

Iako je stopa inflacije pala na 3 posto u junu, prema brzoj procjeni Statističke kancelarije Austrije, inflacija nastavlja pritiskati novčanike mnogih ljudi. “Sredinom godine inflacija u Austriji pala je na najniži nivo od jula 2021.godine, odnosno gotovo tri godine”, rekao je generalni direktor Tobias Thomas.

Pokrajina Gornja Austrija odlučila je zato novčano podržati putnike na duge relacije koji redovno putuju od svog glavnog prebivališta do radnog mjesta. Bonus će iznositi do maksimalnih 421 euro.

Da biste dobili bonus, udaljenost do posla u jednom smjeru mora iznositi najmanje 25 kilometara, glavno prebivalište mora biti prijavljeno u Gornjoj Austriji i ne smije se premašiti godišnja granica prihoda od 28.000 eura. Prihod se povećava za 2800 eura po djetetu u domaćinstvu.

Iznos pomoći u prevozu iznosi 218 eura za udaljenosti od 25 kilometara ili više. Od 50 kilometara to je 306 eura godišnje, a od 75 kilometara 421 euro godišnje. Svi zainteresirani mogu se do kraja godine prijaviti online na državnoj stranici.

Foto: Freepik

Možda ti se također sviđa

NEWS

Kandidatski status BiH: Ruska invazija ili domaća politika?

Bosna i Hercegovina dobila je kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji. No, pitanje je zašto bi BiH dobila status
NEWS

Legendarni fudbaler Siniša Mihajlović preminuo: Hrabro se borio protiv strašne bolesti

Srpski trener i bivši nogometaš Siniša Mihajlović preminuo je u 53. godini u Rimu, javljaju italijanski mediji. Koliko je trajala