NEWS

Da li je Austrija još uvijek “popularna”?

Austrija je često prvi izbor za migrante koji dolaze u Evropu zbog visoke kvalitete života i radnih mogućnosti. No, Austrija je tražena i među kvalifikovanim tražiteljima posla, a od 185 zemalja, na 11. je mjestu u svijetu.

Osim što je “dobra poslovna prilika”, za ugodan život je sputava skupoća života. Lista bazirana na životnim troškovima, cijenama stanovanja i namirnica, Austrija penju na 11. mjesto u svijetu.

Ono što je dobro, je da je rangirana kao peta najsigurnija zemlja na svijetu. Sjajan je i saobraćajni sistem, četvrti najbolji na svijetu. “Okoliš i klima” zauzeli su prvo mjesto, dok je zdravstvena njega na solidnom osmom mjestu.

No, prema jednoj studiji Austrija je najneljubaznija zemlja na svijetu u kojoj je jako teško upoznati nove ljude i sklopiti prijateljstva.

Foto: Freepik

Možda ti se također sviđa

NEWS

Kandidatski status BiH: Ruska invazija ili domaća politika?

Bosna i Hercegovina dobila je kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji. No, pitanje je zašto bi BiH dobila status
NEWS

Legendarni fudbaler Siniša Mihajlović preminuo: Hrabro se borio protiv strašne bolesti

Srpski trener i bivši nogometaš Siniša Mihajlović preminuo je u 53. godini u Rimu, javljaju italijanski mediji. Koliko je trajala