NEWS

U Austriji opada interes za električne automobile

Studija konsultantske firme Uscale, u kojoj je ispitano 5.000 vlasnika električnih automobila iz Njemačke, Austrije i Švajcarske, pokazala je da su vlasnici električnih automobila Tesla, Porsche i BMW-a najzadovoljniji.

Teslu bi preporučilo njih 71 posto, Porsche 64 posto, a BMW 62 posto vlasnika. Na drugom kraju ljestvice su modeli Peugeota, Citroena i Opela.

Kad su u pitanju preporuke, Peugeota bi preporučilo tek tri posto vlasnika. Citrona pak četiri posto, dok bi Opela preporučilo 10 posto trenutnih vlasnika novim kupcima. Najvažniji parametri pri odabiru električnog automobila građanima Austrije su domet, potrošnja i performanse punjenja, ali i softver.

Inače, posljednjih mjeseci u Austriji opada interes za kupovinu električnih automobila, a raste potražnja za automobilima s unutrašnjim izgaranjem i hibridima.

Foto: Freepik

Možda ti se također sviđa

NEWS

Kandidatski status BiH: Ruska invazija ili domaća politika?

Bosna i Hercegovina dobila je kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji. No, pitanje je zašto bi BiH dobila status
NEWS

Legendarni fudbaler Siniša Mihajlović preminuo: Hrabro se borio protiv strašne bolesti

Srpski trener i bivši nogometaš Siniša Mihajlović preminuo je u 53. godini u Rimu, javljaju italijanski mediji. Koliko je trajala